Yazar, Anfisa Zinyeddin yayımlanan kitabı ile kalplere dokundu.

Yazar, Anfisa Zinyeddin yayımlanan kitabı ile kalplere dokundu.

Yazar Anfisa hanım kitabında kadının önemini ve vatan mücadelesi vermiş Tahire Mesimzade’ye hitafen bir yapıta imza atarak sözlerine şöyle devam etti; **”Şavaşcı Kadın” benim beşinci kitabımdır. Bundan önce dört kitabım daha yayımlandı. Çok inceleyip araştırdığım, eksik, yanlış birşey olmasın diye son derece dikkat ettiğim, konuları, kitabıma koyduğum insanları özenle seçtiğim bir kitap oldu.“Savaşçı kadın “kitapinda […]

Yazar Anfisa hanım kitabında kadının önemini ve vatan mücadelesi vermiş Tahire Mesimzade’ye hitafen bir yapıta imza atarak sözlerine şöyle devam etti; **”Şavaşcı Kadın” benim beşinci kitabımdır. Bundan önce dört kitabım daha yayımlandı. Çok inceleyip araştırdığım, eksik, yanlış birşey olmasın diye son derece dikkat ettiğim, konuları, kitabıma koyduğum insanları özenle seçtiğim bir kitap oldu.
“Savaşçı kadın “kitapinda Vatan için, toprak için, bayrak için savaşmış insanların hayatı söz konusudur. Bu kitabın kahramanı Tahire Mesimzade de Vatan toprağı için savaşmış , gerçekleri görmüş ,yaralanmış, savaşçı bir kadın , bir anne ve bir nenedir. Onun yaşadığı acı gerçekleri ve hatıralarını kaleme aldim .Bu yüzden iki yıl boyunca büyük emek vererek son şeklini verdiğim bu kitabımı yayınlamak nasip oldu. Tahire Mesimzade benim için çok değerli bir insan ve bir Annedir . Bu kitabı yazmakla , onu gençlerimize tanıtmak, onun vatanına olan sevdasını tüm Azerbaycan ve Türkiye deki soydaşlarımıza anlatmak istedim. Tahire Hanım’ın ve silah arkadaşlarının yaşadıkları zorlukları anlatırken aynı zamanda bir kadının istediğinde neler yapabileceğini de göstererek ,Tahire Hanım’ın şahsında,Türk kadının kahramanlık simgesi Nene Hatunu,Karabag savaşinda Şehidi olmuş Salatin Asgarovani hatırlatarak, tüm kızlarımıza ve kadınlarımıza da anlatmış olduğumu düşünüyorum.
Tahire Hanım’a sağlık diliyorum.Sizlerede kitabı okumayı tavsiye ederim. **
Diyerek sözlerini ve duygularını ifade eden değerli yazar Anfise hanıma sonsuz teşekkür ederiz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM