EYT maaşı ortaya çıktı! Kalem kalem hesaplandı!

EYT maaşı ortaya çıktı! Kalem kalem hesaplandı!

Yıllardır emekli olmayı bekleyen EYT’liler için maaş detayı ortaya çıktı. Son düzlüğe girilen EYT teklifi Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Teklifin kabul edilmesi ve Resmi Gazete’de yayımlanması sonrasında ilk maşlar şubat veya mart tarihlerinde verilecek. Yaş şartının ortadan kalkmasıyla emekli olacak yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi için ortalama maaşlar belli oldu. SSK’dan emekli aylığı bağlanacak […]

Yıllardır emekli olmayı bekleyen EYT’liler için maaş detayı ortaya çıktı. Son düzlüğe girilen EYT teklifi Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Teklifin kabul edilmesi ve Resmi Gazete’de yayımlanması sonrasında ilk maşlar şubat veya mart tarihlerinde verilecek. Yaş şartının ortadan kalkmasıyla emekli olacak yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi için ortalama maaşlar belli oldu. SSK’dan emekli aylığı bağlanacak vatandaşlara ortalama 7 bin 797 lira maaş verilecek.

EYT’de son viraj! Yıllardır beklenen EYT bilmecesi sonunda çözülüyor. Meclis’e getirilen yasa teklifiyle yaş şartı kaldırıldı. Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili yasa teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda değişiklik olmadan kabul edildi. Teklifin Genel Kurul’da kabul edilmesiyle EYT’lilere şubat veya mart ayında aylık bağlanacağı düşünülüyor.

İlk etapta yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmasını sağlayacak yasa teklifi 7 Şubat Salı günü Meclis Genel Kurulu’nda olacak.

Yaş şartının kaldırıldığı EYT’de kademeli prim gün sayısı öne çıkacak. Çalışanlar sigorta başlangıç tarihine göre belirlenen primlerini tamamladıktan sonra emekli olabilecek.

1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ BORÇLANMA YAPTI

Primlerini tamamlayamayan EYT’liler bu sefer askerlik ve doğum borçlanması gibi yöntemleri kullanacak. Dışarıdan prim ödeyerek gününü dolduranlar başvuru yapmaya hak kazanacak 

Aralık ayı sonunda 1 milyondan fazla kişinin müracaat borçlanma yaptığı EYT’nin bütçeye maliyeti 255 milyar lira olacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT’de 4A kapsamında olanların 1 milyon 661 bin, 4B kapsamında olanlar 88 bin 626, 4C kapsamında olanların ise 496 bin 151 kişi olduğu bilgisini vermişti.

ORTALAMA MAAŞ BELLİ OLDU

Maaşlarla ilgili bilgi veren AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, ortalama aylık tutarlarının SSK’dan emekli olacaklar için 7 bin 797 lira olacağını duyurdu.

Aylık bağlama oranlarını açıklayan Aydemir, Bağ-Kur’dan emekli olacak için 5 bin 811 lira, Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar için 12 bin 389 lira ortalama maaş olacağını belirtti. Tüm emeklilik türündeki ortalama ise 8 bin 733 lira olacak.

10 GÜN DETAYINA DİKKAT

EYT’de geriye dönük herhangi bir ödeme yapılmayacak veya geriye dönük hak talep edilemeyecek. EYT ile emekli olanların 10 gün içinde aynı iş yerinde çalışmaya başlamaları halinde yüzde 5 oranında sosyal güvenlik destek primi indiriminden yararlanması sağlanacak. 10 günlük süre zarfını aşan ve aynı iş yerinde çalışmaya devam edenler için bir indirim sağlanmayacak.

SGK personelinin iş yükünün azaltılması amacıyla hak sahipleri başvurularını dijital ortamda yapabilecek. Böylelikle idari işlemler daha hızlı gerçekleştirilecek.

EYT EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

EYT’lilerin emekli maaşı hesaplamasında çalışma günü, prim ödemesi gibi kriterler dikkate alınacak. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hazırladığı maaş hesaplama robotu ile ek ödemelerle birlikte kazanç görüntülenecek.

 

 

 

 

 

..

 

 

 

 

 

 

..

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM